torsdag den 3. februar 2011

Just art!

Min kæreste og jeg var en tur på AROS i søndags. Grunden var egentlig udstillingen “Genfærd” med Christian Lemmerz, men der er lige åbnet en udstilling med Asger Jorn, så den skulle da også ses.

xtm1-42934-Asger_JornLetter_to_my_Son

Ingen tvivl om at Jorn var en dygtig kunstner, men når jeg står der i den store stille sal fuld af eftertænksomme über-kulturelle-I-know-what’s-hip-personligheder, der kloger sig på hvad Jorn må have følt da han malede nedenstående maleri, har jeg bare lyst til at råbe: “Hallo, er jeg den eneste der ser en kæmpe pik på det billede?!”

64v9-42934-Asger_JornA_soul_for_sale

Det er helt anderleders med Christian Lemmerz som er meget mere direkte i sit udtryk. Her er feks. en skulptur af Moder Theresa. Udmiddelbart ikke noget sindoprivende i det, men når man kommer tættere på, ser man at hun er i færd med at kvæle barnet som hun har på armen. På den måde stiller Lemmerz spørgsmål om vi ikke alle indeholder både “det gode” og “det onde”.

 IMG_1798

Lemmerz arbejder meget i marmor og jeg er vild med hans måde at forvandle det smukke kølige marmor til makabre skulpturer, der får tankerne i sving.

   

Udstillingen “Genfærd” kan ses på AROS indtil den 6. marts 2011. Billeder af Lemmerz’ værker er lånt fra Galleri Faurschou.

1 kommentar:

Freja & Clara sagde ...

Super fed blog!
Tag et kig forbi min en dag, hvis du lyster :-)
www.frejaogclaraz.blogspot.com

 

blogger templates |